Rynkebehandlinger

rynkebehandlinger

Muskelavslappende toxin blir brukt mye over hele verden

Botox er et merkevarenavn på Botulinum Toxin Type A, et naturlig forekommende protein produsert av en bakterie som heter Clostridium botulinum. 

Muskelavslappende toxin blir mye brukt over hele verden, blant annet til å løse opp smertefulle krampetilstander hos mennesker med hjerneskader, med lammelser og skjeling. Det forskes stadig på nye bruksområder, seneste forskning er knyttet til kreft, slanking og rosacea.

Muskelavslappende toxin hindrer frigjøringen av acetylcholin. Ved å hemme frigjøringen av acetylcholin fører toxinet til at nerveceller ikke klarer å overføre signaler til muskelceller, slik at musklene blir uvirksomme i ca. 3-4 måneder.

Preparatet er best kjent for å behandle: sinnarynken, kråketær, panne, hodepine/migrene, overdreven tannkjøttsmil/ gummy smile, tanngnissing, nakkestivhet,  muskelspenninger/ spasmer, samt overdrevet svetting i håndflater, fotsåler og i armhuler.

Virkningen starter allerede fra 72 timer etter injisering. Kunden merker vanligvis virkningen av toxinet etter en uke. Max effekt oppnås etter ca. to uker. Virkningen varer opptil 4 måneder. Behandlingen bør ikke foretas hyppigere enn hver 3. måned (grunnet antistoffdannelse). Etter behandlingen vil huden rundt området se glattere ut, med færre rynker. Det er kun det området som er behandlet som forandres, resten av ansiktet kan du bevege akkurat som vanlig.

I henhold til loven om legemiddelhåndtering, kan kun leger ordinere en behandlingsplan med muskelavslappende toxin.

‍Derfor må du forut for denne typen behandling vurderes av Klinikk Oddens ansvarlige lege, Dr.Morten H.Haug.

Konsultasjonen er en godkjenning for behandling av deg på Klinikk Odden

Konsultasjon hos legen trenger ikke fornyes de første 12 mnd, så fremst din helsetilstand ikke endres.

Konsultasjon med Klinikk Oddens ansvarlige lege,  Dr. Morten H.Haug er kostnadsfritt. 

Følg rådene du får av din autoriserte behandler etter injeksjoner, slik at du får den beste effekten ut av behandlingen.
Ikke massere på område
Ikke drikk alkohol samme dag
Hodepine kan forekomme etter behandling
Dersom en pasient får sterke reaksjoner etter behandlingen, noe som er svært sjeldent, kontakt behandler. 

Gravide og ammende

Pasienter med alvorlige bindevevssykdommer, spesielt i ansiktet
Pasienter med nevromuskulær sykdom: Lambert Eaten syndrom, ALS, motorisk nevropati, Myastenia gravis (kan forsterke effekten av muskelavslappende toxin)
Kreftsykdommer
Infeksjoner og feber
Aktiv herpes i området
Personer under 18 år
Tenker du på å ta en muskelavslappende toxin behandling, men er litt i tvil? Kanskje du er redd for at du vil ende opp med et fastforossent smil? Eller mister evnen til å smile? Klinikk Odden gir deg noen svar på myter rundt muskelavslappende toxin:

 

Muskelavslappende toxin er verdens mest etterspurte ikke-kirurgiske skjønnhetsinngrep som ikke lengre er forbeholdt stjernerne i Hollywood. Tross for at muskelavslappende toxin har en status som verdens mest populære “rynkebehandling” er muskelavslappende toxin omgitt av myter og fordommer og horrible historier om den dødelige pølsegift, som etterlater ansigtet uttryksløst og lammet.
Myte nr. 1
Muskelavslappende toxin gir et unaturligt stenansikt som forvrenger ansiktsuttrykkene
Når man ser personer med et unaturligt uttryk etter en muskelavslappende toxin behandling, er de oftest ofre for en ukvalifisert behandler. Utføres muskelavslappende toxin behandlinger av de rette kan det skape et yngre utseende, utviske linjer og minimere aldersrynker. Resultatet blir naturlig og anses for at være den beste rynkebehandling i verden i dag. Ikke minst fordi musklene avslappes og dermed ikke frembringer de bevegelser som skaper og forverrer eksisterende linjer og rynker.
Muskelavslappende toxin kan altså skape et naturlig ungt utseende, men en overdosering eller en feildirigert injektion kan medføre stivnede ansiktsuttrykk, som man kan se hos en rekke skrekkeksempler fra Hollywwod. Bruk en kvalifisert og autorisert behandler.
Myte nr. 2
Muskelavslappende toxin er et farlig og giftg stoff
Ja, det er et giftstoff, men muskelavslappende toxin er ikke farlig. Muskelavslappende toxin er faktisk meget sikkert å bruke, og har vært brukt i behandling av ansiktslinjer siden 1987. Hvert år blir det utført mer en 2,9 millioner injeksjoner, og det er ennå ikke observeret noen varige bivirkninger – selv på pastienter som i en undersøkelse over en 9-årig periode mottok 30 injektioner.
 
Myte nr. 3
Muskelavslappende toxin behandlinger er farlige for kroppen
Som med all annen medisin skal muskelavslappende toxin doseres i rette mengder. Når det gjeder kosmetisk bruk, får kunden gjennomsnittlig 20-70 enheter av muskelavslappende toxin pr. behandling, og i perioden etter vil kroppen selv nedbryde toxinet.
 
Myte nr. 4
Man kan utvikle en avhengighet av toxinet
Stoffet toxin gir ingen fysisk avhengighet, og effekten er ikke permanent. Man vil naturligvis komme til å både se og føle seg yngre og mere attraktiv i takt med at huden blir glattere og man får mindre rynker. Når effekten forsvinner vil kanskje mange savne det utseende som de er kommet til at å like og da er det opp til den enkelte, om man vil fortsette med flere behandlinger. Det er et filosofisk spørsmål, og man kan diskutere, om visse mennesker utvikler en psykisk avhengighet av at se godt ut, men behovet er ikke en medisinsk avhengighet.
Myte nr. 5
Toxinet stresser musklerne
I virkeligheten gjør toxinet det motsatte. Folk ler, gråder og beveger ansiktet, alt i mens ansiktsmusklerne stadig er i fullt vigør. Ofte har mange vanskeligheter med å slappe av i ansiktet og dermed slapper ikke  ansiktsmusklerne av, selv mens man sover. Det er de faktorer, som skaper de linjer vi utvikler i ansiktet. Når toxinet sprøytes inn, gir det derimot musklen lov til å slappe av i en periode.
Myte nr. 6
Toxin-injeksjoner er smertefulle og gir en ubehagelig følelse
En toxininjeksjon er stort sett smertefri. Behandlingen innbefatter noen få små stikk med en tynn nål og krever ingen bedøvelse. Men behandleren kan smøre på en bedøvende salve eller legge en ispose på injeksjonssområdet innen selve behandlingen gjøres for at behandlingen skal bli så komfortabel som mulig.
 
Myte nr. 7
Man bør vente inntil 30-års alderen, innen man kaster seg ut i toxinbehandlinger
Behandlinger med muskelavslappende toxin kan faktisk forebygge rynker, før de setter seg permanent i ansiktet. Ved å stoppe gjentagende muskelsammentrekninger som forårsaker for eksempel pannerynker, kan man forbli rynkefri lengre. Muskelavslappende toxin kan gis til personer over 18 år.
Myte nr. 8
Toxinet fyller ut linjer og er bare et rynkelmiddel
Toxinet fyller ikke linjene i ansiktet på samme måte som en kosmetisk filler, som for eksempel Restylane. Toxinet eliminerer rynker midlertidig ved at de underliggende ansiktsmuskler avslappes/hemmes, og rynken forsvinner. Toxinet blir typisk injiseret i den øvre del av ansiktet for at minske rynker, linjer i pannen og for at utglatte såkalte smilerynker.
Innen medisin har muskelavslappende toxin vært benyttet i mer enn 30 år.Det forskes stadig rundt bruksområder, i dag brukes muskelavslappende toxin også på på MS-, kreft- og CP-pasienter.
Myte nr. 9
Muskelavslappende toxin brukes ikke av menn
Dette stemmer ikke lenger. Menn utgjør ca. 10% av alle muskelavslappende toxin behandlinger og er på full fart etter damene. Dette har mye med at behandlingsresultatene har blitt “naturlige”, og ingen kan se at de har gjort en behandling med muskelavslappende toxin.
Myte nr. 10
Muskelavslappende toxin er dyrt og kun for de rike
Dette stemte på 80- og 90- tallet når toxinet startet sin karriere blandt kjente skuespillere. Mange vil bli overraskede over hvem og hvor mange som har fått en muskelavslappende toxin behandling. Det er ikke usannsynlig at det er noen av dine beste venner eller naboer har brukt muskelavslappende toxin. I dag har det blitt en mer og mer en allmenn akseptert og anerkjent behandling (kosmetisk/medisinsk) som alle samfunnsgrupper, kjønn, yrkesgrupper og aldre utfører.