cryopen

Cryoteknologi er en meget skånsom behandling, og er frysing ved bruk av nitrogen som holder en temperatur på -89 grader celsius. Denne behandlingen er meget godt egnet for vorter, mollusker, fortykkelser i overhuden (brune flekker), tilstander i huden som kan utvikle seg til kreft over tid og forandringer i huden som ved følge av solskader. På Klinikk Odden bruker vi Cryopen som er den seneste teknologien innom kryokirurgi.

Ettersom Cryopenen ikke er i kontakt med selve lesjonen og holder en konstant temperatur er behandling med Cryo et trygt valg, og vil ikke påvirke huden rundt området du ønsker å behandle. Risikoen for hyperpigmentering, hypopigmentering samt skader på nerver og hårsekker er ikke tilstede.

Ved klinikk Odden fjerner vi ikke utvekster før de er kontrollert av lege.

De fleste pasienter kjenner en mild og kjølig følelse under behandling. Det er ikke smertefult og krever ingen form for bedøvelse.

Med en rask penetrasjon med 1mm på 5 sekunder, blir lesjoner behandlet raskt og effektivt. Prosedyrer tar ofte ikke mer enn 5-25 sekunder.

Etter behandling med Cryopen er det viktig å opprettholde gode hudpleie rutiner, for å opprettholde god hudhelse.

Enkelte kunder kan oppleve å få blemmer som er veskefylte, disse smøres med Bacimycin og Burelin. Det er viktig å ikke ta på disse, da man kan få infeksjoner. 

Det er ofte nok med en behandling, i visse tilfeller trenger man fler.