laser

Hvilken type laser skal jeg velge?

Klinikk Odden tilbyr den nyeste og de mest effektive laserbehandlingene med Duetto MT Evo fra Quanta System DNA. Selskapet er verdens største og fremste produsent av lasere til kosmetisk og kirurgisk bruk. Quanta System er alltid først ute med siste teknologi. Laseren holder medisinsk standard og er godkjent av Statens Strålevern Norge.

Duetto MT Evo laser kombinerer laserteknologi fra Alexandrite, Nd:YAG og Erbium Yag. Vi tilbyr behandlinger for hårredusjon, fjerning av blodkar i ansikt og på kropp, oppstramning av hud, arrbehandling, aknearr og pigmenteringer.

Duetto MT Evo laser kombinerer laserteknologi fra Alexandrite og Nd:YAG laserne og er derfor regnet for å være blant de sikreste laserne på markedet og passer for de fleste hudtyper. For en ekstra skånsom behandling benytter vi også nedkjøling under behandling med laser. Ved å kombinere ulike laserteknologier kan vi gi kunden effektiv hårfjerning for de fleste hudtyper. Lasernes bølgelengder vil penetrere ned til roten av hårsekken og ødelegge blodstrømmen til de aktive hårsekkene.

Alexandrite laseren er blant de mest effektive laserne som benyttes innen hårfjerning og har vært FDA godkjent siden 1997. Alexandrite laseren er derimot noe mindre egnet for hårfjerning hos personer med mørk hud, her er Nd:YAG laseren bedre. Bølgelengden på laserlyset som produseres fra Alexandrite laseren er 755 nm. Laseren er i klassen ufraksjonert ikke ablativ laser.

Nd:YAG laseren er spesiallaget for å behandle personer med mørkere hudtype og er derfor veldig godt egnet til hårfjerning hos personer med mørkere hud, men ikke like effektiv som Alexandrit. Nd:YAG laseren sender ut laserlys med bølgelengde som er høyere enn ved Alexandrite, nærmere bestemt 1064 nm. Laseren er i klassen ufraksjonert ikke ablativ laser.

Laser-behandlingen gjør at man får en sterkt redusert hårvekst, mange opplever en reduksjon på 90%. På grunn av våre hormoner vil man aldri bli 100% hårfri. Tynne lyse dun hår og hår uten pigent er ikke mulig å fjerne med laseren. Det kan også være medisiner som kan påvirke resultatet, dvs. har som bivirkning  økt hårvekst.

Man har millioner av hårsekker, som kan ligge i «dvale» i mange, mange år. Det er kun hår som er i vekstfase som vil reagere på behandlingen. Dette er årsaken til at man trenger flere behandlinger. Det varierer fra person til person hvor mange behandlinger man trenger pga ulike hårtyper og hudtyper. Som oftest 6-8 behandlinger på ansikt og 5-7 behandlinger på ulike kroppsdeler.

Hårredukjon med laser har best effekt på de med lys hud og tykke, mørke hårstrå. De med mørkere hud, lystere og tynne hårstrå må ofte ha flere behandlinger. 

Før behandlingen:

  • Barber det aktuelle området nøye 1-2 dager før behandlingen. Den perfekte lengden på hårene før behandling er 1-2 mm, derfor avhenger det av hvor fort dine hår vokser, når du trenger barbering.
  • Unngå sol og solarium 4 uker før og etter behandling med laser, dersom huden har vært utsatt for dette, øker risikoen for bivirkninger
  • Solfaktor 30-50 anbefales daglig i tiden før og etter behandling (minimum 14 dager før og 4 uker etter)
  • Unngå selvbruningskrem 3 uker før behandling
  • Hårene skal ikke vokses/nappes/epileres 4 uker før behandling, unngå bruk at hårfjerningskrem, da vi ønsker hårsekker som innholder hår. Hårene kan barberes helt frem til dagen før
  • Stopp bruk av aktive kremer som inneholder syre, A-vitamin syre (retinol, tretinoin), og blekemidler i 5-7 dager før behandling
  • Unngå Steroider som kortison og prednisolon 5-7 dager før behandling
  • Ved behandling av hår i armhuler er det viktig at man ikke har på deodorant den dagen man skal behandles
  • Ikke smør det aktuelle området som skal behandles med kremer/oljer, det kan gi brannskader (gjelder den dagen man skal behandles).

Står du på medikamenter eller har en helsetilstand hvor du er usikker på om laserbehandling kan gjennomføres, ber vi deg søke råd hos din private lege før behandling.

Under behandlingen:

Kunden får på beskyttelse briller. Dette bruker også behandlings-terapeuten. Området vaskes med klorhexidine. Under behandlingen brukes en kjølemaskin (Zimmer Cryo 6) som kjøler ned huden, noe som demper ubehag. Områder som skal eksponeres for UV-lys (dagslys) rett etter behandlingen vil smøres med solfaktor SPF 50.

Etter behandlingen:

Dersom det skulle oppstå komplikasjoner etter behandling, kan du ta kontakt med Klinikken Odden. Hårfjerning med laser kan i noen tilfeller gi bivirkninger som: Rødhet og hovenhet i behandlingsområdet/rundt hårsekken. Midlertidige eller permanente pigmentforandringer i huden. Brannskade på hud (som ved solbrenthet). Allergisk reaksjon, som regel da med kløe, blemmer og utslett.

Hvor lang tid skal det gå mellom laserbehandlingene:

Ansikt/overlepper hver 8 uke.

Rygg /bryst /legger /lår / armer hver 12 uke. 

Bikinilinje/ brasiliansk og armhuler hver 8 uker.

 

Vi behandler ikke gravide og ammende. Behandlingen kan ikke gjøres på områder som nylig er operert eller over tatoveringer. 

Fraksjonert erbium YAG laser er en ablativ laser som bruker fraksjonsteknologi. Det innebærer at det benyttes lys som kun inneholder en enkelt bølgelengde, i motsetning til lyset vi omgir oss i til daglig som inneholder mange ulike bølgelengder.

Fraksjonert Erbium YAG laser er sammen med fraksjonert CO2 laser den kraftigste og en av den mest effektive laseren på markedet for behandling av rynker, stekkmerker og for skin- resurfacing, samt til behandling av arr. Laserbehandling kan utføres både i ansikt og på kropp.

Hva er en fraksjonert ablativ Erbium Yag laser?
Ablative lasere er lasere som ikke bare behandler de dypere lagene i huden, men som også behandler hudoverflaten, såkalt ablativ skin- resurfacing. Ablative lasere gir derfor en betydelig mer merkbar effekt enn ikke- ablative lasere, men samtidig er helingstiden og sannsynligheten for bivirkninger også større.
Fraksjonerte lasere sender ut laserstrålen i mange oppdelte små laserstråler, istedenfor en samlet laserstråle som treffer hele hudflaten. Dette gjør at ca. 70 % av hudoverflaten «spares» ved laserbehandlingen. Fraksjonsteknologien gjør slik at man kan oppnå bedre resultater med betydelig færre bivirkninger.

Hvordan virker en fraksjonert ablativ Erbium Yag laser?
Ved bruk at fraksjonerte Erbuim YAG- laserne produseres det tusenvis av enkeltstående små laserstråler isteden for en samlet laserstråle. Det betyr at store deler av huden som laserbehandles «spares», dermed oppnår man mindre bivirkninger og kortere helingstid.

De fraksjonerte Erbium YAG laserne er ablative, det vil si at laseren varmer opp vannet i det ytterste hudlaget som gjør at dette hudlaget etter hvert skaller av og skiftes ut. Det innebærer at de ablative laserne er svært effektive og resulterer i store kosmetiske forbedringer.

I tillegg til å behandle det ytterste hudlaget, behandler også Erbuim YAG laseren det midterste hudlaget, der laseren stimulerer til økt produksjon av kollagen og elastin. Dette gir en hudoppstrammende- og hudforyngende effekt.

De fraksjonerte Erbium YAG laserne er derfor blant de aller mest effektive laserne til behandling av rynker, strekkmerker, dype pigmenteringer, skin resurfacing og behandling av arr.

Før behandling:
Vi anbefaler forbehandling av huden med Vitamin-A syre i en seks ukers periode før laserbehandlingen. Fordelen med en forbehandling er at huden tåler laserbehandlingen bedre. Ved behandling med Erbium YAG skal du ikke være i sol 6 uker før og etter behandling. Husk solkrem i minimum 6 uker før og etter behandlig med laser.

Bivirkninger/ risiko: Ved all form for laser behandling kan det oppstå hyperpigmenteringer. Ved behandling med Erbium YAG kan man få Herpes utbrudd.

Laserbehandlingen må utsettes om du har en aktiv herpes.

Du skal ikke ha benyttet medikament som benyttes til behandling av alvorlig eller langvarig kviser/akne det siste året før laserbehandlingen finner sted.

Hvem behandler vi ikke :
Vi behandler dessverre ikke gravide, mennesker som har en kjent disposisjon for å få arrdannelser («hypertrofiske arr»). Ellers fraråder vi folk med alvorlig hjertesykdom, nedsatt immunforsvar, betydelig psykisk lidelse eller annen alvorlig sykdom.

Forventninger etter behandlingen.
Ablativ eller nonablativ, fraksjonert eller ufraksjonert?
Ablative ufraksjonerte lasere gjør ofte at man må være borte fra jobb i 2-3 uker etter behandlingen og gir ofte rødhet og ubehag som varer noen måneder etter dette. Man trenger vanligvis bare en enkelt behandling for ønsket resultat.

Ablative fraksjonerte lasere gjør at man er helet allerede etter ca. 1 uke etter behandlingen. Man trenger vanligvis bare en enkelt behandling for å oppnå ønsket resultat.

Nonablative lasere gir kortere helingstid, som regel bare noen få dager. Men en trenger derimot ofte flere behandlinger, vanligvis 4-6 behandlinger, med noen uker mellom hver behandlingssekvens.

Nedetid avhenger av styrken og området som behandles. Men ved en rynkebehandling vil man måtte påregne rødhet, hevelse og flassing i etterkant.
Det er viktig å unngå sol helt til området har helet, og bruk av høy solfaktor i minimum 6 uker etterpå.

Hvor mange behandlinger trengs for å oppnå ønsket effekt?
Antall behandlinger som trengs for ønsket resultat varierer fra person til person;  hva man behandles for og hvilket utgangspunk man har. I tillegg er antall behandlinger avhengig av din hud.

Vanligvis anbefaler vi i Klinikken Odden ca 1-3 behandlinger for best mulig effekt. Mindre rynker, furer og uregelmessigheter i huden vil gjerne bli betydelig bedre allerede kort tid etter første behandling. Den oppstrammende effekten dypere i huden, som skyldes økt kollagen produksjon, tar derimot flere måneder.

ND-YAG laser brukes til behandling av synlige blodkar og virker antiinflamatorisk på aktiv akne.

Aktiv akne er en vanlig hudsykdom som rammer de fleste mennesker en gang i løpet av livet. Akne er mest vanlig i ungdomsårene, men for noen mennesker kan det komme så sent som i midten av tyveårene og varer lengre. Laser Nd: YAG egner seg perfekt til å forebygge og tidlig redusere aknebetennelser.

Laserlyset utrydder aknebakteriene i porene i huden og bidrar til en regenerering av kollagen.

Behandling av aktiv akne kan gjøres hele året, men det behandlede området bør smøres med høy spf om det eksponeres for sollys. 

Nd:YAG laser behandler synlige blodkar i huden, couperose (små utvidede blodkar) og rødhet i huden. Den brukes også ved karforandring som skyldes graviditet og hormonelle endringer.

Laserbehandling har vist seg å være vellykket på synlige og sprengte blodkar i huden (også kalt teleangiektasier). Disse ligger overfladisk, og synes igjennom huden. Disse er helt ufarlige, men er kosmetisk skjemmende. Slike blodkar dukker først og fremst opp i ansiktet og på beina, men kan finnes andre steder på kroppen også.

Hvor mange behandlinger trenger man?
Flere behandlinger er nesten alltid nødvendig for å oppnå best resultat. Ofte mellom 1-5 behandlinger, men det er veldig individuelt hvor mange behandlinger man trenger. Man bør vente minimum 6 uker mellom hver behandling. Dette for at huden skal få tid til å reparere seg mellom hver behandling. Mye avhenger av blodkarenes størrelse, omfang og hvor på kroppen de befinner seg. Huden skal være helt leget, før supplerende behandling utføres, og det kan ta lang tid før prosessen er helt avsluttet.
Overfladiske blodkar fjernes permanent, men det kan komme nye. Man kan aldri garantere at alle kar forsvinner helt, men som regel oppnår man en betraktelig bedring. 

Behandling av blodkar kan gjøres hele året, men det behandlede området bør smøres med høy spf om det eksponeres for sollys. 

Etter behandlinge av blodkar på ben er det anbefalt å bruke støttestrømper klasse 2, disse fås kjøpt på apoteket. 

 

Effektiv og smertefri carbon peeling med laser.

Få en glattere og friskere hud med Carbon Peeling!
Carbon Peeling er en av de nyeste og mest populære ansiktsbehandlingene med laser. Carbon Peeling er også en av de mest effektive behandlingene som frisker opp huden på en helt ny måte.

Metoden er 100 % sikker og nesten helt smertefri, samt skånsom mot huden. Det er en behandling som passer for alle hudtyper og aldere.

Carbon Peeling kvalifiseres som en laserpeeling, men ved hjelp av kullstoffet i karbon, går kremen dypt ned i huden og trekker urenheter ut fra porene. I tillegg fjernes alle døde hudceller og produksjonen av bindevev i huden økes.

For å oppnå optimal effekt, bør du ta ca. 3-6 behandlinger med 2-4 ukers mellomrom.

Carbon Peeling er veldig populært i Hollywood, og benyttes for å få en frisk glød til bildene på den røde løperen. Behandlingen egner seg derfor godt om du ønsker å friske opp huden og utstråle ekstra glød på f.eks. en galla eller en bryllupsfest.