Laser, Alexandritt/Nd:YAG

Laser, Alexandritt/Nd:YAG

Laser, Alexandritt/Nd:YAG

HVILKEN TYPE LASER SKAL MAN VELGE?
 
Klinikk Odden tilbyr den nyeste og mest effektive laserbehandlingen for hårreduksjon og blodkar. Med vår nye Alexandrite laser kombinert med Nd-YAG kan vi jobbe med dobbel effktivitet både på resultat og behandlingstid. Alexandrite laser er gullstandard for permanent hårreduksjon. Vår nye laser kombinerer også flere bølgelengder slik at vi skånsomt og trygt kan behandle mørke hudtyper.
 • hudfarge
 • hårfarge
 • tykkelsen på hårene
 • behandlerens kunnskap
 • det tekniske utstyret
 
Det er derfor ingen garanti for at du ska bli fornøyd bare klinikk tilbyr ”hårlaser”. Det å velge en klinikk med mindre effektivt utstyr kan fort ende opp med å bli dyrere i det lange løp. Hvis klinikken har en laser som ikke er god på hårfjerning, kan du måtte ta flere behandlinger enn nødvendig.
 
Riktig utstyr + nok kunnskap = vellykket hårfjerning
Tykke, mørke hårstrå på lys hud er enkle å behandle med laser, mens tynne, lyse hårstrå på mørk hud er vanskeligere.
Det fungerer på samme måte som når solenstråler treffer en lys overflate og etterlater den kjølig, mens en mørk overflate blir glovarm.
Det er med andre ord mye lettere å behandle tykke, mørke hårstrå enn tynne, lyse. Det laserlyset som kommer ned gjennom huden forvandles til varme når det treffer det mørkere pigmentet i hårstrået. Hårstrået leder deretter varmen ned til hårsekken som ødelegges når den blir ca 70 grader, og slutter deretter å produsere hår.
-Både rødt og blondt hår har veldig lite pigmenter, men kan i enkelte tilfeller behandles.
-Grått og hvitt hår kan ikke behandles med laser. For denne typen hår kan elektrolyse eller diatermi være gode alternativer. Walk in beauty som vi deler lokaler med tilbyr elektrolyse.
Hår på lys hud behandles alltid best med Alexandrite laser. Den er effektiv mot både tynne og tykke hårstrå. Man regner med opp til 80-90% hårreduksjon etter 4-6 behandlinger med Alexandrite laser hvis man har lys hud og mørke hårstrå.
 
Når det gjelder særdeles mørk hud er det bare Nd:YAG laser som fungerer. Dette er fordi laserlyset trenger ned og påvirker blodkarene som gir hårsekkene næring uten å absorbere pigmentet i huden. Vanligvis er det nødvendig med noen flere behandlinger når man bruker Nd:YAG laser.
 
Det er internasjonal enighet om at hårreduksjon med Alexandrite kombinert med Nd-YAG er å foretrekke fremfor andre lasere.
 • Barber det aktuelle området nøye 1-2 dager før behandlingen. Den perfekte lengden på hårene før behandling er 1-2 mm, derfor avhenger det av hvor fort dine hår vokser, når du trenger barbering.
 • Unngå sol og solarium 4 uker før og etter behandling med laser, dersom huden har vært utsatt for dette, øker risikoen for bivirkninger.
 • Solfaktor 30-50 anbefales daglig i tiden før og etter behandling (minimum 14 dager før og 4 uker etter).
 • Unngå selvbruningskrem 3 uker før behandling.
 • Hårene skal ikke vokses/nappes/epileres 4 uker før behandling, men de kan barberes helt frem til dagen før.
 • Stopp bruk av aktive kremer som inneholder syre, A-vitamin syre (retinol, tretinoin), og blekemidler i 5-7 dager før behandling.
 • Unngå Steroider som kortison og prednisolon 5-7 dager før behandling.
 • Ved behandling av hår i armhuler er det viktig at man ikke har på deodorant den dagen man skal behandles.
 • Ikke smør det aktuelle området som skal behandles med kremer/oljer, det kan gi brannskader (gjelder den dagen man skal behandles).

Det anbefales 2-6 ukers pause mellom hver behandling. Intervallet mellom hver behandling varierer ut fra hvilket område som behandles. I ansiktet for eksempel kan man behandle noe oftere. I noen tilfeller er det tilrådelig å vente lengere for å få best mulig effekt. Hos en del personer kan det etter 4-5 behandlinger se ut som om man plutselig har fått mer hår. Det som skjer, er at de midlertidige passive hårsekkene aktiveres av kroppen (pga. laserens stimulerende effekt på cellene), og kommer i gang raskere enn de skulle ha gjort uten behandling. Dette innebærer ikke at metoden ikke fungerer; tvert imot – det betyr at man kommer fram til sluttresultatet raskere.

På vår laser er det et spesielt kjølesystem som sørger for en god opplevelse og maksimal komfort, men noe ubehag kan kjennes. De fleste synes at laserpulsene stikker litt, men man venner seg raskt til dette. Hvor mye man kjenner, kommer an på flere faktorer; – hvor man behandler, hvor mye pigment som finnes i huden, hvor mørke hårstråene er som belyses og hvilken pulsstyrke som velges. Smertegrense og motivasjon varierer fra person til person.

Det er normalt å bli rød og lett irritert i hårsekkene noen dager etter behandlingen.

 • Gravide og ammende behandles ikke.
 • Har du aktivt utbrudd av herpes simplex i behandlingsområdet kan du ikke behandles.
 • Har du nylig solt deg eller er solbrent må du vente.
 • Går du på medisiner som forårsaker fotosensivitet kan du ikke behandles.
 • Går du på isotretinoin/roaccutane bør man vente 6 mnd.
 • Har du en pågående infeksjon i huden må dette klareres med behandler/lege.